Sidste nyt

Sidste nyt

Vi har fået hvalpe

Kennel Eden RosePosted by Dorte Sørensen Mon, May 11, 2015 02:37:48
Så kom der endnu et kuld hvalpe i navnet Kennel Eden Rose, da Stuttleggens Klara var blevet parret med Eden Rose Bastian. Det er Klara`s sidste kuld og vi var noget spændte på, hvad denne kombination ville give.

Klara var blevet parret over 3 dage og jeg havde valgt at tage den midterste som termins dato. Dvs. jeg havde en forventning om at hun ville føde tirsdag d. 12.5. Men Klara ville det anderledes. Jeg havde taget temperatur på hende i nogle dage og lørdag aften faldt temperaturen til 37.0 grader - så ville fødslen snart gå i gang. Natten til søndag var hun en smule urolig, men vi fik alligevel sovet godt begge to indtil ca. kl 04.45. Da begyndte Klara at pibe og rev noget i tæppet. Jeg tog hendes temperatur og den var faldet til 36.4 og så var vi igang.

Hun var ude og tisse og kastede op flere gange, men hun havde ikke spist de sidste dage, så der var ikke noget at kaste op. Kl. 05.29 begynder hun at presse ganske lidt og kl. 05.56 kom den første lille hvalp. Ja, det var en lille bitte tæve - jeg tror hun bliver rød - på 220 g. Hun var kvik og begyndte hurtigt at sutte ved Klara. Hun fik en lyserød snor på.

Kl. 06.13 begynder Klara at presse igen, men der sker ikke rigtigt noget. Så kl. 06.40 giver jeg Klara 5 ml. kalk og 06.49 kommer der en kæmpe mørk vildfarvet dreng på 362 g. Ikke så sært at det krævede ekstra arbejde af Klara at få ham ud. Han fik en turkis snor på.

Kl. 07.24 begynder hun at presse igen og kl. 07.37 kommer der endnu en dreng - denne gang med benene først. Han er rød - tror jeg - og vejer 324 g. Endnu en stor dreng. Han får en grøn snor på.

Ja, pauser er der ikke mange af endnu, da Klara begynder at presse igen kl. 07.50 og kl. 08.01 kommer de endnu en stor mørk vildtfarvet dreng på 328 g. Han får en grå snor på.

Så bliver der en lille pause indtil kl. 08.50. hvor Klara begynder at presse igen og kl. 09.02 kommer der endnu en lille mørk vildtfarvet pige med bagbenene først. Hun vejer 280 g og får rød snor på.

Så bliver der ro ved Klara og hun har travlt med at passe de 5. De dier alle hos hende og der en ro i kassen. Jeg ringer til dyrlægen og fortæller, at jeg tror jeg kan mærke en mere, men han mener det er livmoderen som ikke er trukket sammen endnu. Vi aftaler at han vil komme over middag.

Kl 11.15 tilbyder jeg Klara lidt havresuppe og vand, men hun stirrer helt forstenet på maden. Jeg synes det ser mærkeligt ud og vælger at give hende 5 ml. kalk igen. Kl. 11.30 begynder hun at presse igen og kl. 11.48 kom den sidste og største mørk vildfarvet dreng på 378 g. Wauw, han var stor, men hun klarede det godt.

Så lå der 6 hvalpe og suttede af hjertets lyst og så var jeg sikker på, at der ikke var flere i hende. Dyrlægen kom og gav hende noget for at trække livmoderen sammen, ligesom han tjekkede at hvalpene var ok. Han sagde at Klara var en god og erfaren hundemor, hvilket bl.a. gav sig udslag i, at der var ro i hvalpekassen.

Vi havde en fin eftermiddag og aften. Ja, Klara ville nu helst at jeg sad ved hende, så vi kunne passe hvalpene sammen. Hun fik havresuppe med æggeblomme og senere kogt kylling og ris. Hun var ude flere gange for at tisse, men hun var hurtig i kassen igen.

Nu er kl. 02.33 og hvalpene spiser uafbrudt. Der bliver trukket nogle veksler på Klara, men hun klarer det fint. Hun er dog lidt tilbøjelig til at hun vil samle hvalpene under sig, så hun kan passe på dem og det betyder at hun kan komme til at ligge på dem, hvilket de endnu er for små til at klare, så jeg våger over hende hele natten og håber jeg kan få en barnepige på i morgen, så jeg kan få sovet et par timer.

Dette er som tidligere skrevet Klara`s sidste kuld og vi skal nyde dem i fulde drag. Jeg glæder mig vildt til at se, hvordan de udvikler sig og også hvad lige netop Bastian giver fra sig i sine hvalpe.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.