Sidste nyt

Sidste nyt

Endnu en fødselsdag.

Kennel Eden RosePosted by Dorte Sørensen Wed, April 22, 2015 08:30:46
I går var det Klara`s fødselsdag og hun blev 7 år gammel. Klara havde en dejlig dag, som startede med fødselsdagssang og senere på dagen fik hun besøg og de havde gaver med til hende. Det blev hun glad for.

Mine tanker går også tilbage på Klaras liv, som startede for 7 år siden i Lillesand i Norge. Jeg havde længe ønsket mig en rød tæve og var blevet fortalt at Henk og Hege fra Kennel Stuttleggens havde hvalpe som lige var blevet født. Jeg var med på sidelinjen fra hvalpene var 2 dage gammel og der var især en lille rød tispe, som jeg havde øje på. Jeg fik masser af billeder deroppe fra og de blev vendt og drejet i en uendelighed. Jeg elskede at kigge på de billeder og tæven var allerede kommet ind under huden på mig.

Da hvalpene var 6 uger tog vi nogle stykker en tur til Norge for at se hende. Uha, hun var dejlig og der blev kysset og krammet en del. Jeg kunne på daværende tidspunkt godt se, at hun måske ikke blev udstillingshund, men jeg måtte bare have hende. Hun var så dejlig, så jeg valgte med hjertet. Den røde tispe kom da til at hedde Stuttleggens Klara.

Da Klara var 10 uger hentede vi hende i Kristianssand. Det var skønt at komme hjem med en hvalp og både Freja og Tilde tog godt imod hende. Ja, Freja kunne bedst lide hende, når hun sov, men Tilde elskede hende og tog hende under sine vinger.

Jeg startede tidligt med hvalpetræning, ligesom jeg startede på sportræningen på marken. Klara vise hurtigt gode takter, så vi var snart i skoven og træne. Dorthe Grøn hjalp med at pudse det sidste af og som 5,5 mdr. tog Klara og jeg til Sjælland og gik på sporprøve. Hold da op en oplevelse vi fik. Klara gik så fint - meget spornøje og med megen overskud og hun fik meget ros af både spordommer og sporlægger. Da vi senere skulle have kritikker, fik Klara den fineste kritik med 73 point og Prøvens Bedste hund. Så tudede jeg lige igen - jeg var så stolt af hende. Det var der vist også nogle norske opdrættere der var - jeg var så glad på deres vegne.

De næste år gik med at træne lydighed, Rally O og senere klikkertræning på Alternativ holdet i DCH i Vejle og her havde vi så mange gode timer. Klara var kvik til at lære og der var ingen øvelser, som hun ikke kunne udføre. Især rundering og feltsøg var hendes fortrukne og herhjemme blev hun trænet som hjælpehund. Klara lukker skabe og skuffer og elsker at samarbejde.

Jeg fik kennelnavn i 2012 - Eden Rose - og i 2013 besluttede jeg mig for, at Klara skulle have sit første kuld hvalpe. Hun blev parret med Ecco von Ossinuss og hun fik 5 smukke hvalpe i marts. Hold da op, hvor var hun en dejlig hundemor. Hun passede dem så flot og havde så megen ro og overskud til dem. Hun tog venligt imod alle hvalpekøbere og tanterne fik lov til at hjælpe med pasningen. Her havde vi den dejligste tid sammen alle sammen og Klara var tydeligvis midtpunkt. Jeg lærte en masse om Klara og det at få hvalpe, så året efter, ja efter Rose havde fået B kuldet, besluttede jeg mig for C kuldet. Igen blev hun parret med Ecco og igen fik hun de dejligste hvalpe. Denne gang var der 6 stykker. Igen passede hun dem så fantastisk og hvalpene udviklede sig lige efter bogen.

Nu bliver du 7 år Klara og venter igen hundebørn. Jeg har i samråd med to dyrlæger besluttet, at Klara skal have sit sidste kuld hvalpe - om 3 uger. Denne gang er hun parret med Bastian, som hun elsker meget højt. Jeg er så spændt på, hvad de to laver sammen.

Det har været en dejlig tid med Klara og jeg er sikker på, at vi får mange gode år endnu. Magen til kvik, sjov og meget kærlig hund findes vist ikke. Alle tilbagemeldinger fra hvalpekøbere går på, at hvalpene har et fantastisk sind og super godt temperament, så det er helt klart Klaras fortjeneste.

Tillykke med fødselsdagen - min skønne norske pige.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Dorte Sat, August 22, 2015 19:11:13

Det er hun nemlig, Jette

Posted by Jette Sat, August 22, 2015 18:06:23

Klara er den dejligste hund og en rigtig god hundemor <3