Noget på hjertet

Forår og sommer 2013Kennel Eden Rose

Posted by Dorte Sørensen Sun, September 08, 2013 09:42:32

Ja, hvor blev lige de første 7 mdr. af 2013 af? Jeg skal love for at der skete en masse nyt. Jeg har godt nok tidligere beskrevet Klara`s fødsel, men det hele startede jo i januar, hvor Klara blev parret med Ecco. Fra at holde øje med, hvornår hun var højløbsk til at hannen ville parre hende. Og så kom ventetiden med de mange tegn. Var hun drægtig eller var det bare noget, jeg håbede så meget på? Klara blev skannet på 27 dag og glæden var stor, da dyrlægen kunne se hvalpe.

Klara ændrer sig psykisk ved bl.a. at fare i hovedet på Tilde og bider hende voldsomt i et øre. Men de kan alligevel ikke undvære hinanden og nyder hinandens selskab. Ja, både Tilde og Rose ved at der er noget under opsejling og nurser Klara rigtigt meget.

Det var en spændende tid med mange glæder og stor var dagen, da fødslen gik igang og Klara fik hendes 5 hvalpe. Det er beskrevet tidligere, så det vil jeg ikke gentage. Men det kan læses her

Den første uge have jeg fri pga påskeferie og det var tiltrængt, da al min tid gik med Klara og hvalpene. Hun var god til at passe dem og jeg nød bare at sidde og lytte til de små smaskelyde de gav, når de spiste. De blev vejet hver dag i starten og det var stort hver dag, når de havde taget ca. 30 g på. Rose og Tilde var meget interesseret i, hvad der foregik på værelset, men måtte vente lidt endnu med at få lov at komme ind. Det fik de lov til, da hvalpene var 14 dag. Da sad de to i sofaen og kiggede ned i hvalpekassen med store hundeøjne. Klara tog det fint, at de var på besøg, men jeg sørgede også for at de ikke kom for tæt på.

Da hvalpene var 3 uger, kom de i den store hvalpegård i stuen, så de kunne følge med i hverdagens sysler. Tanterne kom tættere på og nød virkeligt at kigge ind til dem og der gik ikke mange dage, før de fik lov til at passe hvalpene og lege med dem på gulvet. Hvalpekøbere kom på besøg for første gang og det var en hård, men også spændende tid. Kunne næsten ikke forestille mig at jeg skulle kunne gå af med de små pus.

D. 21.4 havde Klara fødselsdag og hun blev fejret efter alle kunstens regler med sang og hurraråb.

Da hvalpene var 4 uger kom de i haven for første gang. Haven var hegnet ind i forvejen, men jeg havde sat hønsetråd op for neden, så de kunne rende over det hele. Nej, hvor de hyggede sig. Fra det ene sekund at være aktive, faldt de om og sov et par timer. Vejret var perfekt, så vi var ofte ude fra tidligt morgen til sent aften. Rose var lidt bange for hvalpene i starten, men efter en uges tid legede hun med dem konstant. Det var en kæmpe fornøjelse at kigge på.

D. 3.4 havde Rose fødselsdag og blev 3 år. Hun blev også fejret med føn og klem og hun elskede jo, som altid, at være midtpunkt.

Da hvalpene var 5 uger var fik de deres første køretur i bil. Turen gik til Jelling skov og her blev alle sluppet løs. Det var noget af en oplevelse for dem. De udviste stor mod og løb op og ned af skrænterne. Ugen efter var de med i DCH, hvor de bl.a. fik leget med Elliot. Han er den dejligste Parson Terrier og alle syntes det var sjovt. Hvalpene kom med i gravhundeklubben og var i manges hænder. Og så fik de mødt en masse andre hunde.

Pludselig var tiden gået og de var knap 9 uger og skulle flytte hjemmefra. Det var hårdt. Bella, Alva og Viggo var de første der skulle afsted og der blev grædt mange tårer. Klara havde stadig Aston og August tilbage, så hun tog det i stiv pote.

Så var det Tildes tur til at have fødselsdag. D. 31.5 blev min gamle hund 8 år. Jeg er så stolt af hende - hun er den dejligste hund der findes. At hun var tante til hvalpene var jeg aldrig i tvivl om, men den dag Klara, Rose og jeg sad og så håndbold i tv og Tilde passede alle hvalpene i haven, ja, da smilede jeg stort og glædede mig over at Tilde alligevel fik denne store oplevelse, når hun nu ikke selv skulle have oplevelsen af at have egne hvalpe.

Et par dage efter blev Aston hentet at sin nye familie og så var der August tilbage. Der var en familie som havde godt øje for ham, men de kunne ikke modtage ham før 1,5 mdr. senere. Ville jeg kunne have ham så længe og så alligevel gå af med ham? Det var et svært spørgsmål og jeg snakkede med mange om det, men det var en god familie, så de fik lov til at købe ham. Sikke nogle dejlige uger vi alle havde med ham. Han blev vartet op af sin mor og tanterne og jeg måtte næsten tuske mig til lidt tid med ham. Han voksede sig så fin og det var en sorgens dag, da vi måtte sige farvel til ham. Puha, det var hårdt, men jeg vidste, han havde det rigtigt godt i sin nye familie.

Nu er det så nogle måneder siden alle er rejst og vi er kommet tilbage til normale tilstande - næsten. Rose venter hvalpe om en uge, men det er en anden historie. Klara ligner en hund som aldrig har haft hvalpe og hun har indtaget sin sædvanlige rolle igen som bl.a. nurser for de to andre. Jeg savner stadig tiden med hvalpene og nogen gange, når jeg står i haven, lukker jeg øjnene og så kan jeg faktisk se dem løbe rundt derude igen.Julebrev 2012Kennel Eden Rose

Posted by Dorte Sørensen Mon, February 25, 2013 16:47:58

Har du lyst til at læse julebrevet 2012, tryk da på PDF ikonet.

World Dog Show 2012Kennel Eden Rose

Posted by Dorte Sørensen Mon, February 25, 2013 16:45:36

Hallo! Hvad var der lige der skete d. 20. maj i den dejlige by Salzburg i Østrig. Jeg har holdt mange af mine ferier som barn nær denne by, men denne gang var det anderledes. Ja, jeg må stadig knibe mig i armen, for at være sikker på, at det er virkeligt. Det hele begyndte med.....

Klik på PDF ikonet og læs hele historien.

https://www.facebook.com/photo.php?v=3980974132763

Gravhunden Rose vandt i Østrig maj 2012Kennel Eden Rose

Posted by Dorte Sørensen Mon, February 25, 2013 16:44:37

Torsdag d. 24 maj 2012 blev jeg interviewet af Leif Baun til Vejle Amts Folkeblad.

Klik på PDF ikonet og læs hele interviewet


Julebrev 2011Kennel Eden Rose

Posted by Dorte Sørensen Mon, February 25, 2013 16:43:42

Har du lyst til at læse julebrevet 2011, tryk da på PDF ikonet.

Gravhund gjorde en flot figur på Bornholm til DM i Rally august 2011Kennel Eden Rose

Posted by Dorte Sørensen Mon, February 25, 2013 16:41:50

Vi havde nogle fantastiske dage på Bornholm til DM i Rally O.

Klik på PDF ikonet og læs min historie som jeg skrev til "Gravhunden" i okt. 2011


Dorte gør i gravhunde august 2011Kennel Eden Rose

Posted by Dorte Sørensen Mon, February 25, 2013 16:40:24

August 2011 havde jeg besøg af journalist Leif Baun, Vejle Amts Folkeblad og han lavede følgende interview.

Klik på PDF ikonet og læs videre.

Julebrev 2010Kennel Eden Rose

Posted by Dorte Sørensen Mon, February 25, 2013 16:39:10

Har du lyst til at læse julebrevet 2010, tryk da på PDF ikonet.